Fasting: En sunn handling

Jeg skjønner ikke hvorfor alle lager alt oppstyret rundt faste. Det gidder ikke jeg å ta meg tiden til. Hva skulle folk tro om meg? Jeg som har en forkjærlighet til fast føde. Hvorfor skal jeg i det hele tatt orke å faste? Jeg har det jo, helt greit. slik jeg lever nå.  Jeg er heller ikke religiøs, så jeg trenger ikke å faste: Faste er bare noe de religiøse gjør. Dette er bare noen av mange tanker rundt det å faste. Det er jo, ikke slik at folk faster bare for moro skyld. Enten må man ha konkrete bevis for at faste faktisk er godt for deg, eller så må man faktisk tro at det fungerer. Hver natt faster både dyr og mennesker. I går fant vi ut av at de aller største religionene faster, så nå er det på tide å ta en titt på hva faste(hvor man unngår å spise mat) faktisk gjør for deg. 

Gjennom fasten vil du kjenne på hvordan du selv kan kontrollere og manipulere hjernen, slik at du kommer nærmere dine indre følelser og motiver. Du vil da lettere kunne følge den planen du har videre, da fasten gjør deg i bedre stand til å mangle og savne noe.  Etter endt faste vil du ha bedre kontroll over dine materielle følelser, da du i en lengre periode har gått uten materialet. Du kan for eksempel vite hvordan det er å gå uten sosiale medier eller internett, dersom du ikke anvender det i løpet av flere uker. Du kan også ha lettere for å slutte å røyke og snuse, dersom du går flere dager uten tobakk.

Kortere faste i forbindelse med matinntak har både positive og negative sider. Først og fremst blir energiforbruket redusert, så kroppen er kontinuerlig på jakt etter mat, slik at den kan føle seg vel og opplagt. Som en stor motsetning blir følelsen av sultenhet borte ved svært lavt kaloriinntak eller ved at man sulter seg. Mange folk som er født undervektige vil ha godt av faste, da de aldri har følt en ordentlig følelse av metthet. Overvektige folk vil dessuten ha godt av dette, da kroppen vil gå ned i vekt.   

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar